Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2021 07:55 - Подземните тайни на румънския сфинкс
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1817 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Публикуването на „Viitor cu cap de mort“∗ принуди обществото да се изправи лице в лице с една обезпокоителна действителност. Наистина можем да кажем, че произведението на Раду Чинамар породи много въпросителни в съзнанието на хората. Някои читатели се опитаха да узнаят скритото значение, което стои зад неговия невероятен разказ. Един от основните румънски вестници посвети две страници на темата, които частично потвърждават различни елементи от книгата. Бихме искали да благодарим на всички тези, които споделиха с нас своите открития по въпроса, както и на тези, които ни изпратиха положителни отзиви.

През времето, което измина откакто беше публикувана „Подземните тайни на румънския сфинкс“, нашият редакционен екип получи многобройни телефонни обаждания от читатели, които споделиха своето мнение за изключително вълнуващия сюжет на книгата. Повечето от тях реагираха много доброжелателно и ни поздравиха за това, че имахме смелостта да публикуваме такава книга. При това – освен великото откритие в планините Бучеджи, което е описано в последната глава на книгата, е важно даподчертаем и факта, че Раду Чинамар ни представи една истинсказлатна мина от езотерична информация, която може да нинапътства във всекидневния ни живот. Тези много важни елементи са предадени от автора по такъв пряк и категоричен начин и имаха такова въздействие върху читателите, че сме щастливи да видим как книгата се превърна в бестселър в своята категория. Често са ме питали дали познавам лично автора, както и дали написаното в книгата е вярно. Както вече загатнах, съществуват много потвърждения, които са свързани с написаното в „Подземните тайни на румънския сфинкс“. Едно изненадващо доказателство бе включено в статия, подписана от Адина Мутар, която беше поместена ∗ „Viitor cu cap de mort“ е настоящето румънско заглавие на първата книга на Раду Чинамар. В превод на български това заглавие звучи странно: „Бъдеще с глава на мъртвец“ (като книгата първоначално бива издавана под името „Врагът отвътре: в тайните коридори на властта“). За англоезичната версия на книгата е избрано името „Transylvanian Sunrise“ („Трансилвански изгрев“), а българското издание, което е прекият предшественик на настоящата книга, както вече знаете, се нарича „Подземните тайни на румънския сфинкс: из окултните архиви на Департамент Нула“. Изброените заглавия са различните издания на една и съща книга. Оттук нататък, когато Сорин и Раду правят препратка към първата книга, то тя ще бъде споменавана с българското заглавие, с което тя е позната на родната публика. в броя на румънския вестник „Ziarul“ от 7 февруари 2005 г., от който по-надолу помествам няколко избрани от мен откъса:
Кабинет 1 сформирал специално военно поделение за изучаване на
паранормални явления и за обучаване на „пара-войници“ в планините Бузъу. Кабинет 2 им завиждал. По тази причина по заповед на Елена Чаушеску била образувана военна част, съставена от субекти с паранормални способности – отряд, който получавал различни мисии от Елена Чаушеску, които включвали и търсенето на съкровища от легендите. На първо място, хората на Елена трябвало да шпионират „пара-войниците“, които били предвождани от генерал Илие Чаушеску. После, след като придобили определени „способности“, хората на Елена били изпратени да търсят древни съкровища, които били скрити в мистериозни пещери в Карпатите, особено в планините Бучеджи, за които се говори, че съдържат огромна подземна галерия, която е пълна със злато.                  
                         ДЕПАРТАМЕНТ НУЛА –
      ЗВЕНО НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ  
В края на миналата година бе публикувана странна книга,
озаглавена „Подземните тайни на румънския сфинкс“, с автор Раду Чинамар. Тя говори за няколко сензационни открития, направени от Департамент Нула, таен департамент на Държавна сигурност с много нули, което означава, че е бил много секретен. Той бил основан през 1968 г. по заповед на Николае Чаушеску с цел да открие, обучи и развие човешки субекти с необикновени способности въз основа на моделите на САЩ, СССР и Китай – страни, които са много напреднали в тази област. Тъй като Чаушеску по това време не бил в добри отношения с руснаците и отказал да подкрепи Москва в събитието, което е известно като Пражката пролет от 1968 г., изглежда, че – според автора на книгата – бил подписан договор с Китай, в който се указвало, че един точно определен човек на име доктор Ксиен, експерт по парапсихология, ще организира и надзирава дейността на този свръхсекретен департамент в продължение на 15 години, а Румъния ще предостави учебни стипендии на 100 китайски студенти през същия период от време. Авторът определя местоположението на две от базите на Департамент Нула, като една от тях е „в близост до град Б“, а друга – в планините Ретезат.
Той също така споменава и някои значими мисии, наречени „събития от тип К“, като например изчезването на хора от планините Бузъу през 1981 г., за което ние също писахме в предишно издание на вестник „Ziarul“. Наред с това, в книгата се говори и за система за засичане на „специфичната вибрационна честота на всяко същество, обект или феномен, която лежи на принципа на резонанса“. Това всъщност е машина, изобретена от Карол Прзибилла и намирала се под абсолютната „защита“ на „държавната сигурност“ на Елена Чаушеску.

                 МЪЖЕ В ЧЕРНО В БОЗИОРУ
Изхождайки от доказателствена база данни, която била разкрита от други лица, които били замесени по онова време в подобни дейности, разбираме, че „събитията от тип К“ на мистериозния Департамент Нула се сливат с тези на военния отряд за „справяне“ с паранормални явления, който бил базиран в планините Бучеджи. Този отряд бил подчинен на генерал Илие Чаушеску. Изследователят Василе Рудан, специалист по свръхсетивни възприятия, работил за тази военна част според условията на стриктен договор. Той ръководил свръхсетивни експерименти върху надарени деца и всички доклади, снимки, фотографски негативи и филмови ленти били предадени на съответното военно поделение. На него не му било позволено да задържи нищо. (...)                         КАБИНЕТ 2 ШПИОНИРА Свързах се с генерал Николае Плесита и го попитах за Департамент Нула на Държавна сигурност и неговите паранормални занимания. „Никога не съм чувал за подобно нещо.“ – каза той. „Чувал съм за подобни дейности в армията, но не и за тези на Държавна сигурност. Но Елена Чаушеску се занимаваше с подобни въпроси в обсега на Националния съвет за технологии и наука (НСТН), над който тя имаше власт. Първият вицепрезидент на институцията беше Йон Урсу. В рамките на НСТН съществуваше департамент, който имаше правомощия за всякакви изследвания или експериментиране с такива явления. (...)“ След по-нататъшно „ровене“ разбрах от пенсиониран полковник, който по-рано работел в Департамента за национална сигурност (ДНС), че действително имало хора в рамките на НСТН, които имали, като описание на трудовата си характеристика, „проследяване и надзираване на паранормални проучвания“, като техните доклади били с гриф „Код НУЛА“ и били изпращани на Елена Чаушеску. Тя ги разпределяла на трима подчинени. Двама от тях работели за ДНС. Един от тях получавал докладите за стратегическите геологични залежи, като уран и петрол, които били откривани чрез свръхсетивни възприятия, а другият получавал определени изобретения, с които по-нататък се занимавал Институтът за напреднали технологии (ИНТ). Третият отговарял за въпросите, които били от личен интерес за Елена Чаушеску. С други думи, хората от екипа за паранормални проучвания и следене на паранормалните явления на Чаушеску вършели цялата работа, а тези от Кабинет 2 ги шпионирали и крадели докладите на първите. (...)                        
                              ЛЕГЕНДИТЕ ЗА ПЕЛЕШ
Елена Чаушеску узнала за съкровищата в Бучеджи благодарение на румънската кралица Елизабет Кармен Силва, която в книгата „Предания за Пелеш“ събрала много истории от местните и от пастири относно легендарните съкровища, които били скрити дълбоко в планините. Писано е, че в „Замъка на старицата“ има
подземна крепост, в която е складирано огромно количество злато. Изглежда не е случайно, че румънският крал Карол I избрал това място за построяването на замъка Пелеш – официално открит през 1883 г. в Бучеджи. Много чуждестранни публикации са отбелязали странния ансамбъл от мегалитни скулптури на склона с румънския сфинкс и Бабеле, и пещерите, пазени от манастири. Свещениците, пазители и бранители на тайни съкровища, завещани от нашите прародители, от поколение на поколение, били построили една истинска мрежа от манастири като първа линия на защита и укрепление. (...)

                            СВЕЩЕНАТА ПЕЩЕРА В БУЧЕДЖИ Като за начало, публикациите, които пишели за пещери или съкровища, били следени. В изследване, наречено „Хиперборейска Дакия“, публикувано в Париж през 1936 г. и впоследствие преиздадено пак във Франция и в Италия през 80-те години на миналия век, когато то предизвикало сензация – Василе Ловинеску писал, че: „Планината Ом в Румъния (позната още и като планината Ому1) е пресечена от огромна пещера, една от най-големите в света. Нейният край никога не бил достигнат – само бил проучен до около 20 километра навътре в пещерата.“ Кой я е проучвал и с каква цел не било споменато. Между 1966 и 1968 г. в Румъния дошъл перуанският архитект Даниел Русо, за да изследва румънския сфинкс от планините Бучеджи, с чието име тойне бил съгласен. 
1 В немалък брой от европейските езици (а и някои други) думата „о.ма“ (изписвана с латински букви като „oma“), която звучи близко до името на планината Ом(у), означава „баба“ или „старица“, а свързаната с нея дума „о.па“ пък има значението „дядо“ или „старец“, които са символично-смислови взаимовръзки с името на скалното образувание Бабеле и името на планината О(р)м(у). В английския език пък съществува думата „ormolu“, която представлява сплав от мед, калай и цинк, т.е. имитация на истинско злато, известна на български под името позлатен бронз (и често използвана за украса на мебели и прочее неща), а думата „ore“ значи„(метална) руда“ или (поетично) благороден метал — вероятно те произлизат от прото-тракийските езици/диалекти, в които „оро“ (ORO) имало значение на „злато“ (за справка вижте следговора на предишната книга от тази поредица – „Подземните тайни на румънския сфинкс: из окултните архиви на Департамент Нула“).Планината Ому или връх Ому е всъщност част от Бучеджи и е на 3 часов туристически преход от румънския сфинкс. Наричан от древните „Планината на човека/човечеството“, Ому е издълбана от подземни пещери, които даките са използвали като места за възнесение. – бел. пр.

Преди това го бил виждал само на пощенска картичка. Той бил придружен от екип от румънци, които използвали тази възможност, за да снимат документален филм за филмовото студио „Alexandru Sania“, който се казвал „Скални мистерии“. Русо бил забелязал, че румънският сфинкс приличал на основното лице от ансамбъл от статуи, които били изваяни на склон от платото Маркахуаси в Перу и които били наречени „Паметникът на Човечеството“. Румънският сфинкс всъщност не е просто лице и е заобиколен от други човешки лица от различни раси и дори от главата на куче. Подкрепяйки своите заключения със своя голям опит, Русо казва, че кучето играе ролята на пазител на съкровища и че: „трябва също така да има и съкровище“ близо до този великолепен Паметник на Човечеството. /продължава/



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869254
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава